Çerez Aydınlatma Metni

İNTERNET SİTESİ ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

Veri Sorumlusu; Würth Sanayi Ürünleri Ticaret Limited Şirketi ( Adres: Eski Silivri Cad. No: 46 34535 Mimarsinan – Büyükçekmece/İstanbul, Tel: (0212) 866 62 00, Faks: (0212) 866 63 84-85, Websitesi: www.wurth.com.tr, E-mail: kvkk@wurth.com.tr, Mersis No: 0926003290600337) tarafından, birçok web sitesinde olduğu gibi ziyaretçilerin web sitesini ( www.wurth.com.tr ) daha iyi ve rahat şekilde kullanımını sağlamak amacıyla çerez kullanmaktadır.

İşbu Çerez Aydınlatma Metni web sitesi ziyaretçilerini çerezin tanımı, çerez türleri, www.wurth.com.tr tarafından kullanılan çerezler ve çerez tercihlerinin nasıl yönetilebileceği konularında bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Çerez kullanımı onaylanmıyorsa web sitesine devam edilmemesi ya da tarayıcıdan çerez tercihlerinin değiştirilmesi gerekmektedir. Çerezlere izin verilmemesi halinde web sitesinde bir takım aksaklıklar yaşanabilecektir.

Çerez ("Cookie"):

Çerez, bir web sitesi ziyaret edildiğinde kullanılan bilgisayarda ya da mobil cihazda veya ağ sunucusunda depolanan küçük metin dosyalarıdır. Bu dosyalarda; giriş yapılan IP adresi, oturum bilgileri, erişilen sayfalar vb. veriler saklanır.

Çerezler, ad ve soyadı, telefon numarası ya da adres gibi verileri içermez. Çerezler sayesinde kullanıcının web sitesi tercihleri hatırlanabilir, oturumun açık tutulması sağlanabilir ya da kullanıcının ilgisi doğrultusunda içerek sunulabilir.

Çerez ("Cookie") İşleme Amaçları:

İnternet Sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

• İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla kullanıcılara sunulan hizmetleri geliştirmek,

• İnternet sitesini iyileştirmek ve internet sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri kullanıcıların tercihlerine göre kişiselleştirmek;

• İnternet Sitesinin, kullanıcıların ve Şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.

Çerez Türleri:

Çerezler depolanma süreleri ve kimin tarafından yerleştirildikleri gibi kriterlere göre farklı türlere ayrılmaktadır. Bu kriterler kapsamında temel ayrım şu şekildedir:

1. Teknik Çerezler – (Web Sitesinin Çalışması İçin Gerekli Olan Çerezler):

Teknik çerezler, internet sitesinin düzgün çalışması için gereklidir ve devre dışı bırakılamazlar. Bu çerezler olmadan web sitesindeki bazı bölümlere ve sunulan hizmetlere erişilemez.

2. Fonksiyonel Çerezler – (Yapılandırılmış Ayarları Depolamak İçin Kullanılan Çerezler):

Fonksiyonel çerezler, web sitesinde kullanıcı tarafından yapılandırılan ayarların önbelleğe alınması için kullanılır. Örnek olarak; görüntülenen son ürün kategorileri ya da seçilen dilin önbelleğe alınması verilebilir. Amaç kullanıcı deneyimini geliştirmektir. Üçüncü parti internet sitelerinde yapılan işlemler takip edilmez.

3. Performans Ve Analiz Çerezleri – (Performans İyileştirmeleri Ve Analiz İşlemleri İçin Kullanılan Çerezler:

Analitik çerezleri sayesinde ziyaretçi ve ziyaret sayıları gibi kontroller yapılır. Bu sayede internet sitesinin performansı analiz edilir, teknik sorunlar tespit edilir. Bu çerezler sayesinde en sık ziyaret edilen sayfalar, ilgi gören aksiyonlar, ziyaretçilerin menüler arasındaki geçiş davranışları gibi çeşitli bilgiler toplanır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan bilgiler anonim olarak tutulur. Eğer kullanıcı bu çerezlere izin vermemeyi tercih ederse, kullanıcının ziyaret ettiği sayfalar belirlenemez, ziyaret sırasındaki performans durumuyla ilgili bilgiler elde edilemez.

4. Kişiselleştirilmiş Çerezler – (Kullanıcı Deneyimini Kişiselleştirmek İçin Kullanılan Çerezler):

Würth'ün analitik çerezleri ile web sitesindeki özelliklerin geliştirilmesi mümkündür; bu çerezler sayesinde müşteri internet sitesinde kullanıcı bilgilerini girerek oturum açtığında müşteriye özel bir sayfa sunulabilir. Örneğin; kişiselleştirilmiş ürün önerileri veya müşteriye özgü bilgiler sunulabilir. Bu veriler Würth veri merkezinde tutulur ve farklı amaç için kullanılmazlar. Eğer kullanıcılar bu çerezleri izin vermemeyi tercih ederse, sunulan hizmetlerden bazıları veya tamamı devre dışı kalabilir.

5. Üçüncü Parti Çerezler – (Hedefli Reklamcılık İçin Kullanılan Çerezler):

Üçüncü parti analitik çerezler, analiz ve reklamcılık iş ortaklarımız tarafından kullanılır. Bu çerezler, kullanıcıların ilgi alanlarını içeren profiller oluşturmak ve kullanıcılara ilgi alanlarına göre diğer sitelerde reklamlar ve ilgili içerikler sunmak için kullanılır. Bu çerezlerde kişisel bilgiler tutulmaz, ancak kullanıcının kullandığı tarayıcı tarafından sağlanan özel bir kimlik numarası tutulur. Eğer kullanıcı bu çerezlere izin vermemeyi tercih ederse, diğer sitelerde ilgi alanlarına hitap eden reklam sayısı daha az olacaktır.

Kullanılan Çerez Türleri:

www.wurth.com.tr alan adlı internet sitesinde Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma ve Politikalara uygun olarak farklı türde çerezler kullanılmaktadır.

Çerez Adı Türü Geçerlilik Saklama Süresi Açıklama
privacy 1 .wurth.com.tr
eshop.wurth.com.tr
60 ay Kullanıcının çerez kullanımına ilişkin bildirime nasıl tepki verdiğine dair bilgileri depolayan teknik bir çerezdir.
_gat 5 .wurth.com.tr 2 dakika Bu çerez, Google Analytics tarafından kurulur. İnternet sitesinin yüklenme hızını artırmak ve yüksek trafikli sitelerdeki kullanıcı istem sayısını azaltmak için kullanılır. Yani amacı performansı artırmaktır. Google Çerez Politikası için aşağıdaki siteyi inceleyebilirsiniz.
https://www.google.com/policies/technologies/types/
_ga 5 .wurth.com.tr
eshop.wurth.com.tr
2 yıl Bu çerez, Google Analytics tarafından kurulur. Diğer Google Analytics çerezleri arasında en önemli çerezdir. Çünkü ziyaretçi takibi için kullanılır. Google Analytics, kullanıcıları "Client ID" adı verilen bir kimlik numarasıyla tanımlamaktadır. "Client ID" bu çerezde saklanmaktadır. Kullanıcının IP adresi anonimleştirilir ve "client ID" ile kullanıcılar ayrıştırılır, böylece kullanıcı bazlı olarak web sitesinin nasıl kullanıldığında dair bilgiler toplanır. Bu bilgiler de internet sitesinin kullanılabilirliğini ve performansını geliştirmek için kullanılır. Google Çerez Politikası için aşağıdaki siteyi inceleyebilirsiniz.
https://www.google.com/policies/technologies/types/
_gid 5 .wurth.com.tr
eshop.wurth.com.tr
1 gün Bu çerez, Google Analytics tarafından kurulur. Ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandıkları ve web sitesinin buna nasıl tepki verdiği ile ilgili bilgileri depolamak için kullanılır. Toplanan verilere örnek olarak; ziyaretçi sayısı, internet sitesine hangi kaynaktan geldikleri, ziyaret edilen sayfalar gibi bilgiler verilebilir. Anonim olarak toplanır.
_pk_id.* 3/4 .wurth.com.tr 12 ay Kullanıcıların benzersiz ziyaretçi kimlikleri gibi bazı bilgilerini depolamak için kullanılır.
_pk_ref.* 3/4 .wurth.com.tr 12 ay Kullanıcıların web sitesine nasıl geldiklerini belirlemek amacıyla kullanılır.
_pk_ses.* 3/4 .wurth.com.tr Oturum Würth tarafından sunulmuştur. Herhangi bir veri depolamaz. Bu çerez aktif olduğunda, "_pk_id" çerezinde yer alan ziyaretçi sayacı artırılır.
__utma 5 .wurth.com.tr 22 Ay Kullanıcıları ve oturumları ayırt etmek için kullanılır ve websitesinin trafiği hakkında istatistikler oluşturur.
__utmz 5 .wurth.com.tr 4 Ay Kullanıcının siteye nasıl vardığını açıklayan trafik kaynağını veya kampanyayı depolamak için kullanılır.
pgid 1 eshop.wurth.com.tr Oturum Kullanıcı grubunu içeren teknik bir çerezdir. Her bir grup, kişiselleştirilmiş özel bir grup ID'sine sahiptir. Bu sayede önbelleğe alınmış şablon (HTML kodu) uygulama sunucusundan istenmeden direkt önbellekten çağrılır. Böylece daha iyi bir sistem performansı elde edilir.
sid 1 eshop.wurth.com.tr Oturum Online mağazadaki oturum ID'sini tutar. Kullanıcıdan eşzamanlı gelen çoklu talepleri algılamak ve ilişkilendirmek için durum bilgisiz günlük uygulamalarında (stateless log applications) tanımlayıcı olarak kullanılır.
sidTop 1 .wurth.com.tr Oturum Online mağazadaki oturum ID'sini tutar. Çoklu kullanıcı taleplerini algılamak, onları bir oturuma atamak ve oturumbazlı bilgileri sunucu tarafıyla paylaşmak için durum bilgisiz protokol uygulamalarında (stateless protocol applications) tanımlayıcı olarak kullanılır.
lbcookie 1 eshop.wurth.com.tr Oturum Alışveriş sisteminde yük dağıtımı için kullanılan teknik bir çerezdir.
rdeUser 3/4 .wurth.com.tr Sürekli Kullanıcı ilk defa oturum açtığında çalışır ve ardından kişisel bilgileri kaydetmeden değişmeyecek şekilde aynı kalır. Kullanıcının tarama ve satın alma davranışının belirlenmesine yardımcı olur, bu sayede kullanıcıya uygun ürün önerilerinde bulunur, daha iyi bir alışveriş deneyimi için yardımcı özellikler sunar.
cookieConfirmation 1 .wurth.com.tr 60 ay Kullanıcıların çerez kullanımına ne tür reaksiyonlar verdiklerine ilişkin bilgileri toplayan teknik bir çerezdir.
stoerer_off 1 .wurth.com.tr Oturum Giriş yapılmasına dair gelen bildirime kullanıcıların nasıl yanıt verdiklerine ilişkin bilgileri toplayan teknik bir çerezdir.
wasc 2 .wurth.com.tr 14 gün Würth tarafından kurulan ya da güncellenen fonksiyonel bir çerezdir. Kullanıcı, alışveriş sepetinde ürünler varken tarayıcıyı kapatırsa sepette ürün olduğunu belirten bir bildirim alır. Eğer kullanıcı çerez ömrü boyunca sepette ürün veya ürünler varken tarayıcıyı birden fazla kez kapatırsa, bildirimin sadece bir kere görüntülenmesi için bu çerez kullanılır.
wlast 2 .wurth.com.tr 10 gün Bir ürün sayfası ziyaret edildiğinde Würth tarafından kurulan ya da güncellenen fonksiyonel bir çerezdir. Son görüntülenen ürünle ilgili ürün bilgilerini tutar. Bu bilgiler, aynı ziyaretçinin online mağazaya bir sonraki girişinde en son görüntülenen bu ürünü görmesi için kullanılır.
wsrv 2 .wurth.com.tr 15 ay Online mağazada yardımcı görevi görerek sayfalara ve hizmetlere daha hızlı erişim imkanı sunan Tehlikeli madde yönetimi gibi online uygulamalar çalıştırıldığında kurulan veya güncellenen fonksiyonel bir çerezdir.
wred 2 .wurth.com.tr Oturum Oturum açıldıktan sonra ziyaretçinin bir ürün ya da hizmet sayfasındayken daha önceden ziyaret edilen başka bir sayfaya hızlıca geçiş yapabilmesi için kullanılan fonksiyonel bir çerezdir.
wserp 2 .wurth.com.tr Oturum Arama motoru arama sonuçları sayfasından online mağazaya gelen ziyaretçilere online mağazada ekstra yardım sunması için kullanılan fonksiyonel bir çerezdir.
wnotify 2 .wurth.com.tr Oturum Tarayıcı bildirim ipuçlarının ve kontrollerinin görüntülenmesine izin verirseniz, bu çerez sayesinde tarayıcı bildirimi oturum boyunca sadece bir kez görüntülenir.
word 2 .wurth.com.tr Oturum Tarayıcı oturumu açık durumdayken sipariş gönderildiğinde devreye giren çerez sayesinde siparişler için online mağazada ekstra yardım sunulur.
cstInfo 2 .wurth.com.tr Oturum Online mağazada endüstriye özel bilgiler ve tavsiyeler sunmak için kullanılan fonksiyonel çerezdir.
user_name 1 .wurth.com.tr Oturum Web sohbet kullanılırken sohbet uygulamasında Würth çalışanına iletilebilmesi için oturumu açık olan müşterinin müşteri numarasını depolayan çerezdir. Müşteri web sohbet uygulamasını kullandığında, Würth çalışanı müşteri numarasına hızlıca ulaşarak daha hızlı destek sağlar.
AuthenticationState
TokentVEKD901
AF0AAAFg9BVqWLs_
1 eshop.wurth.com.tr Oturum Bilinen bir oturum ID'sinin kullanıcısız olarak kullanılması durumunda erişimi engellemek için kullanılan teknik bir çerezdir. Bu çerez, başarılı bir oturum açma işleminden sonra kullanılabilecektir.
c_user, cms,
datr, fr, lu,
pl, s, sb, wd, xs
5 facebook.com 90 Gün - 2 Yıl Sosyal paylaşım platformu Facebook'ta ziyaretçinin ilgi alanlarına yönelik reklamların sunulmasına ("Facebook Ads") ilişkin web sitemizin ziyaretçilerin karşısına çıkarılması için kullanılan çerezdir. Facebook Çerez Politikası için aşağıdaki siteyi inceleyebilirsiniz.
https://www.facebook.com/policies/cookies/

Çerez Tercihlerinin Değiştirilmesi:

Çerezlerin kullanıldığı tarayıcının ayarlarını değiştirerek kişiselleştirme ya da tamamen engelleme yapılması mümkündür. Farklı tarayıcılar için izlenmesi gereken adımlara ilişkin detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşmak mümkündür.

Google Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=tr

Internet Explorer:

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox:

https://support.mozilla.org/tr/kb/cerezleri-silme-web-sitelerinin-bilgilerini-kaldirma

Yandex:

https://yandex.com.tr/support/browser-classic/personal-data-protection/cookies.xml

Opera:

http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari:

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Diğer tarayıcılarda çerez tercihlerini yönetmek için ilgili tarayıcının yardım veya destek sayfası incelenebilir.

Kişisel Verilere İlişkin Haklar:

İlgili kişi, Kişisel verilerinin;

  • İşlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kurumumuzca talebe bağlı olarak kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi ya da düzeltilmesi halinde aktarılan üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

Başvuru Yöntemi ve Formu

İlgili kişi, yukarıda sayılan haklarına ilişkin taleplerini Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de öngörülen başvuru usullerine uygun olarak Würth’e başvurabilir.

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 11. Maddesinde sayılan haklar kapsamındaki talepler, KVKK’nın 13. Maddesi ile Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 5. Maddesi gereğince, www.wurth.com.tr/kvkk adresindeki formun doldurulması suretiyle aşağıda açıklanan yöntemlerden biri ile başvurulabilecektir.

Şirkete iletilen başvurular, KVKK’nın 13/2 maddesi gereğince, talebin niteliğine göre, talebin Şirkete ulaştığı tarihten itibaren 30 gün içinde cevaplandırılacaktır. Başvuruya ilişkin cevaplar, KVKK’nın 13. Maddesi gereğince, yazılı ve elektronik ortamdan başvuru sahibine ulaştırılacaktır.

Başvuru Yöntemi Başvuru Yapılacak Adres Başvuruda Yer Alması Gereken Bilgi
1. Yazılı Olarak Başvuru Islak imzalı şahsen başvuru veya noter vasıtasıyla Eski Silivri Cad. No: 46 34535 Mimarsinan Büyükçekmece/ İstanbul Zarfın/tebligatın üzerine “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Bilgi Talebi” yazılacaktır.
2. Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi ile Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi ile wurth@hs03.kep.tr E-postanın konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazılacaktır.
3. Şirket Sisteminde Bulunan Elektronik Posta Adresi ile Başvuru Würth sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresi kullanılmak suretiyle kvkk@wurth.com.tr E-postanın konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazılacaktır.
4. Şirket Sisteminde Bulunmayan Elektronik Posta Adresi ile Başvuru Mobil imza/e-imza içerecek biçimde Würth sisteminde bulunmayan elektronik posta adresi kullanmak suretiyle kvkk@wurth.com.tr E-postanın konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazılacaktır.

Talebin kabul edilmesi ya da gerekçesinin açıklanarak reddedilmesi halinde cevap, talep sahibine elektronik ortamda ya da yazılı olarak bildirilecektir. Başvuruda yer alan talebin kabul edilmesi halinde firmamızca gecikmeksizin gereği yapılacaktır.

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ Md. 7

Ücret: Başvuruya yazılı olarak cevap verilmesi durumunda, 10 sayfaya kadar ücret alınmayacak olup 10 sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınabilecektir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise kayıt ortamının maliyeti tutarında bir ücret talep edilebilecektir.